söndag 12 april 2009

Min kära syster

Ligger i detta nu på gynakuten pga svåra smärtor som debuterade i dag när vi var på torpet. Vi hade precis kommit dit när hon fick ont. Som ssk bedömde jag ganska snabbt att vi behövde få in henne på sjukhuset. Vit som ett lakan och kallsvettig med snabb puls, svim och kräkfärdig. Ambulansen var på plats efter ca 20 min. Då hade endorfinerna kickat in och hennes smärta var kvar men något mindre. De bedömde att hon kunde ta sig in själv till sjukhuset så svåger R skjutsade in henne. Torpet ligger ju ca 5 mil från Uppsala så det var en bit att köra. Kan väl tycka i efterhand att de visst kunde ta med henne, de skulle ju för 17 till samma ställe.

Väl där; från allmänna akuten till gynakuten där hon nu legat med dropp sedan ca 14 och inget smärtstillande. Vid 16.30-tiden undersöktes hon men mitt i halva undersökningen blev gyndr kallad till förlossningen. Och när jag pratade med syrran för ca 1½ timme sedan var dr fortfarande inte tillbaka....En supp Alvedon är det enda smärtstillande hon fått.

Nu hoppas jag att hon får en lugn natt och att dr undersökt henne ordentligt.

Tänk på henne. Det gör jag. Hela tiden.

Update: En cysta som sprack i närheten av ett stort blodkärl var orsaken till smärtan. Sent i går kväll kom hon hem.

6 kommentarer:

Indra sa...

Nää vad jobbigt! Hoppas du får må bra nu!
Kram

Anonym sa...

men stackarn!!!!hälsa henne!!!!!kram jannika

Maria sa...

Usch och fy! Vilken skräck, vad ni råkar ut för mycket! Ta väl hand om henne och hälsa henne så gott! Vi är nog många som tänker på henne! Kramis

cia sa...

Oj oj oj, Hälsa henne att hon ska krya på sig.
Hoppas ni hade mysigt i påsk i ert fina torp iaf.

Cecilia sa...

Men oj! Skönt att det inte var endo iaf! Jag har oxo haft en cysta som spruckit, det gör enormt ont!!!

kram

Drömlägenheten/Caroline sa...

Tack syrran och tack alla goa!

KRAM!