onsdag 15 juli 2009

Ensam hemma

Mina killar tog igår tåget till Sundsvall för att hälsa på kompisar i Liden som äger och driver detta ställe . Jag jobbar denna vecka och nästa så dom måste ju passa på att hitta på lite roliga grejer!

Detta innebär alltså mycket egentid för mig (när jag inte är på jobbet och kör dialys)! Lyxigt värre. GIVETVIS saknar jag mina killar.

Gårdagen bjöd på massor med tjejmys; efter jobbet cyklade jag till bästa vännen C för att hinna gosa lite med världens sötaste Astrid. Vi mötte upp nästa bästis C på stan för att gå och äta någonstans samt ta ett glas vin. När vi går från vår mätesplats märker jag att en människa går väldigt nära bakom oss och vänder mig om och får se nästa C som jag trodde var på torpet, så hon överraskade oss alla! Kärngänget samlat, vilken lycka. Vi styrde stegen mot Åkanten där vi åt och drack gott. Tappra C som fortfarande är ganska tagen av sin sjukdom tog bussen hem vid 20 och vi andra cyklade hem till systeryster som hade man och barnfritt. Ett (eller 2...) glas rosé på deras balkong med Uppsala´s fina domkyrka som siluett var kanonmysigt. Massor med barnprat såklart varvat med prat om jobb och förlossningar och drömmar om barn och boenden . Denna dag var toppen! Tack mina fina tjejjor. Som bonustjej: mormor Ewa satt på Åkanten med väninna så vi fick kramas lite. Mormor är världens coolaste, helt underbar. Bättre reservmamma kan man inte ha.

Dagen då; jobb mellan 11.30-19. Helt ok, kul att jobba med supergulliga och duktiga 'sommarjobbare'. Efter allt 'fix' så hällde jag upp ett glas vitt och sitter nu här och surfar runt efter lite inspiration till min kreativitet *s*. Har miljooooooooner tankar på gång i huvudet hela tiden.

Enda smolket i bägaren just nu är att endojävulen spelar spratt med mig. Det har varit bra under nästan hela våren, men sedan ett par månader tillbaka har jag mer eller mindre ont mest hela tiden. Och det tar kraft och energi och ork som jag vill lägga på annat. Framförallt vara en närvarande rolig mamma som orkar leka och hänga med i en fyraårings (fyra år...galet ju!!!)tempo . Att ta värktabletter i tid och otid är inte kul. Slutgnällt nu. Punkt.

Morgondagen; hoppas på sol så jag kan bättra på färgen lite. Antar att jag efter 10 (läs 3) minuter kommer bli R A S T L Ö S. Vad göra då? Jo, gå till torget och köpa lite nya blommor till balkongen. Äta lite melon. Klippa i lite tyger. Kanske röja lite i David´s rum. Lägga ut lite tradera-auktioner kanske. Läsa lite. Kaffe såklart. Försöka få till ett telefonsamtal med sonen som INTE velat prata med sin ömma moder i telefon sedan de åkte iväg. Har fått rapporter om att David har det kalaskul med Liden-ägarnas pojkar på 4 repesktive 2 år. Kan det bli bättre? I dag hade de hoppat stor studsmatta, åkt nakenfis i skrinda (efter vattenlek) till glassbilen. Fatta vilken lycka för en fyra-åring! Pappan får sin beskärda del av umgänge och god mat och dryck.

Just det.....jag har ett roligt litet 'experiment' på gång. Nästa lön/månad skall jag INTE SHOPPA NÅGOT ALLS. Bara mat och livsnödvändigheter. Och dit räknas inte tidningar ( lätt 3-6 tidningar per månad), tyger och annat lyx. Inga böcker!! Det ska bli spännande att se hur det går. Kan nog bli många sköna slantar att sätta in på sparkontona. Drömmer om en resa till NY, Rom, Paris....

Jag amatörpsykologar lite och tror att detta evighetslånga inlägg är skrivet av en mamma som är lite sällskapsjuk!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Fina nya bilder. Kanon på dig med partyhatt :)

Tack själv för mysig kväll igår. Något seg Harry Potter hjärna nu men ska gå och ha härliga drömmar (YES PROFFESSOR; HAHA) och önskar dig det samma älskade bästis.

Kram och ses imrogon! :)