söndag 8 november 2009

Godaste pajen och godaste kladdkakan


Skink och ostpaj med broccoli

100 gram smör
3 msk vatten
3 dl mjöl

Blanda ovanstående till en smidig deg och låt vila i kylskåp minst 30 min. Förgrädda ca 10-12 min i 200 grader.

100 gram skinka
1 mozzarella ost 50 gram
1 påse riven gratängost
1 broccolibukett
1 tomat
3 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl cr fraiche franska örter

Skiva skinka, mozzarella, tomat och dela broccolin i bitar. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Ägg+mjölk+cr fraiche blandas. Inga extra kryddor behövs. Grädda ca 25-30 min i 175-200 grader. Ta ut och låt vila i 10 min. Servera med blandad sallad, gärna med oliver. Ett glas vitt passar bra till!



Kladdkaka

150 gram svalnat smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 ägg
½ tsk salt

Rör socker+ kakao. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i mjöl, salt och vaniljsocker. Rör i smöret och häll smeten i smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen ca 25 abslout inte mer än 30 min. Serveras svalnad med hallongrädde. NJUT!

Edit! Tack Jenny, visst ska det vara mjöl också *s*!!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Pajen är såå god :)

Drömlägenheten/Caroline sa...

Mums!!!!!!!

Jenny Bergvall sa...

En fråga ang. kladdkakan... skall det inte vara lite mjöl i också??