tisdag 8 december 2009

Middagsfrid- liten utvärdering!

* Majsans snabba viltbiffspanna med kokta kålklyftor, potatis och lingonsylt
Gott men lite smaklöst till en början innan den "egna" kryddningen. Älgfärs kluttades ut i stekpanna, ostronskivling stektes och detta smaksattes med lingon, persilja och grädde, smakade av med s+p. Kokt pot, kokt vitkål (gott!) och egengjord lingonsylt till. Nästa gång tar vi en annan färs samt en av de smaksatta "pannorna" från Arla, skogsvamp/vilt. Annan svamp som tex kantareller kan nog bli väldigt gott!

* Saffransfisksoppa med mustiga musslor (två middagar)
Väldigt god soppa, smakar som saffransfisksoppa "brukar"! Fisken var lite halvtrist och musslor på burk var sådär. Sötpotatis, morot, fänkål, lök, vitlök samt sugar snaps och krossade tomater. Saffran och cayennpeppar var kryddorna. Serverades med vitlöksbröd och aioli eller gräddfil blandat med lite majonäs och vitlök. Kan tänka mig lax och räkor nästa gång och den smaksatta creme fraichen med saffran/tomat istället för svindyr saffran.

* Kalkonwok med grönsaker och ris
Kalkonen var ok, inte jättespännade, kyckling funkar lika bra eller vad man nu vill ha i woken. Köttet fick smak av vitlök, ingefära,olja vinäger och honung. Gott! Lite för lite grönsaker mot vad vi brukar ha i vår wok. Så det lägger vi på till nästa gång. Ris till.

* Ugnsfrittata med hyvlad morotssallad
Superdupergott! Dock saknade vi "riktiga" proteiner. Kokt potatis, feta, purjo, paprika och broccoli täcktes av en blandning på ägg, grädde, timjan och s+p. Morotssallad med ärtskott och god vinegrätt till (med dijon+vitlök), mums. Nästa gång tar vi nog i lite rödlök och oliver och serverar med någon god stark korv.
Vi är jättenöjda!! Allt har varit gott. Lite snålt med kryddor ibland i recepten. MYCKET mat blir det, vi har av flera av rätterna fått ut 2 middagar. Nu ser vi fram emot nästa leverans som blir på mån 14 dec.

2 kommentarer:

Maja sa...

ÅH va roligt att läsa! KUL att ni gillar konceptet... jag hoppas jag får med mig Olle på det här i januari eller så!

Hoppas du mår.. ok?

Stor kram och önskan om en bra dag!

Cecilia sa...

Låter gott! :) Jag har smakat flera rätter från den som Hanna och Mats har och de har alla varit fantastiska!