måndag 21 juni 2010

På rymmen...

David brukar alltid gå upp först (inte när jag jobbar dag, då är det jag som kliver upp först) och slå på tv:n och ta något att äta. Duktig kille! I morse gick David upp, kissade, satte på sig t-shirt och jeans. På med Bolibompa. Någongång under morgonen tycker David det är en bra idé att gå hem till moster med familj. Ensam.
ö
Vi vaknar av att telefonen ringer. Fredrik rusar upp, ser en öppen ytterdörr och ingen David?!?! Skriker på mig som kommer uppspringandes (min första tanke: David ligger död i soffan....), samtidigt ringer mobilen som jag svarar i virrvarret. Det var svåger R: "Ta det lugnt, David är här".....Jag: "VA?! Hur?!" samtidigt som jag skakar som ett asplöv, både jag och Fredrik bara stirrar på varandra, kritvita i ansiktet. I total chock och förfäran och ångest och alla andra hemska känslor man kan känna i en sådan stund. R: "David berättade att han tittade noga innan han gick över gatorna".
k
David skämdes och grät hemma hos syrran. Fredrik åkte dit för att hämta honom. DE tummade på att det inte kommer ske igen. Jag tror verkligen David förståt att man ABSOLUT INTE får gå hemifrån själv.
k
När de kom hem kramade han mig länge och började gråta igen och skämdes. Jädra unge!!
l
I går kväll bläddrade jag i Stora Boken om Barn, jag ville läsa lite om 5-åringen. David är en typisk femåring *s*. I ett stycke i boken står det ungefär så här" i fem-årsåldern kan barnet klara av att passa småsyskon en kortare stund eller tex gå själv till affären". David övade på "gå-självandet" idag. Vilken ironi. På ett sätt ganska skönt att jag läste det igår.
ö
Ett extra lås kommer införkaffas snarast!
ö
Snart kommer morfar på middag och legobygge!
k
k
I dag skulle mamma fyllt 67 år. Vi var upp till graven med en fin röd ros. För ett par veckor sedan planterade jag ett gäng penseér. Det fanns bara småskärvor kvar...Trist. Det såg nästan ut som att något djur bökat runt där. Så lite nytt och fint till mamma står på att-göra-listan. Kanske lavendel, syrran? En vacker rosa ros låg hos mamma, tack mormor E .
å
Saknar dig mamma älskar dig mamma

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Så skönt att det gick bra trots allt, tror nog inte herrn gör om det på många år ;)

Kram på dig och jag skickar en tanke till ängeln Gunilla idag.

Drömlägenheten/Caroline sa...

Jaa, vilken morgon!

Idag gick mitt hjärta i tusen bitar när den lilla raringen kastade sig i min famn full av ånger och ledsenhet....

På onsdag blir det finare på graven, vi var upp med ett fång rosor idag! Maja tog uppgiften på mycket stort allvar!

KRAM på er!

Linda K sa...

jisses, dom ungarna dom ungarna. skönt att allt gick bra ändå. och samtidigt, vilken liten tuffing! ;)

kram till dig som inte har mamma kvar!

Isa sa...

Oj, skönt att allt gick så bra trots allt, men jag förstår att tankarna hann vandra i era huvuden innan ni visste var han var...

Köpenhamn låter underbart!Jag älskar den staden (hela landet förresten) och längtar efter att få visa Ellen och Gustav allt det fina och mysiga där.

Kram och hoppas att semestern blir precis så lugn, rolig, skön, mysig, avkopplande och härlig som du har tänkt!

fru a sa...

åhherreminje... skräck och fasa. men, hur långt isär bor ni? kram!

och du, i sommar kan vi väl få ihop det och ses? till slut?