söndag 26 september 2010

Flyttlasset gick idag

Nu är vi på plats i evakueringslägenheten. Vi har fått det ganska mysigt trots kartonger överallt. David som den toppenkille han är tycker detta är ett spännande äventyr. Dock har det varit en tuff dag. Jag gjorde en efterlysning på Facebook om flytthjälp men ingen hörde av sig, lite trist. Återflytten i februari går det bra att anmäla sig till redan nu :-)! Pappa F och svåger R har gjort ett toppenjobb. Systeryster C likaså. TACK TACK TACK till er, ni är bäst ingen protest. Stort TACK även till gudfar P som hjälpte oss massor tidigare i veckan!!
l
Imorgon är jag ledig, så även på tisdag så då hinner det fixas lite mer. På onsdag är det äntligen dags för jobb igen. Har varit sjuk mellan två långledigheter så det har blivit många dagar hemma. Trist som bara den. Men jag iaf läst ut den allra sista Wallander-deckaren som kom häromåret, den rekommenderas verkligen. Nu ska jag ge mig på sista Twilight-boken. Sedan får det nog bli en tur till Lundeq för att fylla på läslagret lite.
l
I fredags var det tjejmiddag hos systeryster, jättemysigt!
m
Nu ska jag slå mig ner i soffan, ögonen går i kors!

7 kommentarer:

Maja sa...

Tips inför er nästa flytt:

Tror ni att flytten tar lång tid, dela upp den i två skift och uppmana folk att anmäla sig till ett av de två tidsskiften. Bjud på pizza, tilltugg, dryck etc till alla. Gör ett evenemang på facebook så folk ser vilket skift som har mest bemanning. Gör det tydligt att (om?) ni gärna tar emot annat än bärhjälp (hålla upp dörrar, stuva, packa/packa upp, hämta pizzor på lokala pizzerian etc).

Vi har mycket goda erfarenheter av detta och har hållit våra flyttidsscheman exemplariskt våra två senaste flyttar. Och massor med hjälp (10-15 man) har vi fått! Folk vill veta att inte en hel himla dag kommer gå åt... Ingen småbarnsmamma vill släppa iväg sin karl och inte veta när han kommer tillbaka en lördag... ;-)

Kanske fullständiga självklarheter detta som jag skrivit, men med detta tänkt tror iaf jag att det blir riktigt enkelt att flytta! Det har det iaf varit för oss. Bjud gärna in sen till ert flyttevenemang så ska jag se om jag kan hjälpa till! :-)

Kram!!

Drömlägenheten/Caroline sa...

Smart det Maja skriver!

Dock kan jag tycka att när man väl flyttar så "får" en dag gå från familjen utan gnat tycker jag. Man ställer ju upp för sina vänner liksom!

Maja sa...

Jamen visst är det så att man vill hjälpa vänner som flyttar, och det tar TID! MEN, jag tror ändå att med lite planering och effektivitet så behöver det inte ta en hel dag... Några gånger har vi hjälpt folk som verkligen skrivit vilket rum varenda kartong ska till, satt upp lappar på alla dörrar så man vet vad som är sovrum 1, 2 eller 3 etc... Och några gånger har man kommit hem till folk som inte ens packat sina egna kläder, på själva FLYTTDAGEN?! För mig är det väääldigt respektlöst (om man tror att man kommit dit för att hjälpa någon att BÄRA, inte packa kallingar, liksom..) och otaktiskt.

Hoppas ni har det bra nu i evakueringslägenheten! Får allt rum där eller har ni magasinerat en del?

Kram!

syster A sa...

Tack Maja för ditt superduper tips! Kommer definitivt använda oss av det. Vi har allt här, har gömt MASSOR med kartonger bakom bokhyllor så de syns knappt. Davids rum är "som vanligt". Lite kartonger här och där som komemr gömmas bakom lite tyg och så. Det funkar ;).

Kram!

Cecilia sa...

Åh jag skulle ju vara sällskap!!

Jag får hjälpa till att flytta tillbaka sen. Kram!

Anonym sa...

Hallå!

Jag anmäler mig också som hjälp till återflytten i Februari!
Hoppas ni har en fin vecka!

Kram Camilla

Anonym sa...

Hallo!
Har inte facebok,men ring i februari så hjälper vi till....


/Kina