måndag 22 augusti 2011

David´s mamma

Är en trött mamma med ont och ont och ont som nu är sjukskriven till den sista september (URTRIST men nödvändigt) och kommer förhoppningsvis bli opererad under den tiden. Skall prioriteras på op-planeringen. Så skönt.

Nu ska David´s mamma inte skriva mer om sig själv i tredje person, det är något jag verkligen avskyr, haha!

Vilken underbar dr jag har på Endometrioscentrum, han är fantastisk. En timme gav han mig idag, under jourtid. Han lyssnar och förklarar och vi diskuterar fram och tillbaka. Han tycker jag kan väldigt mycket om detta, det känns skönt att ha lite koll. Jag har ju värsta bruttan (och här var tanken att jag skulle länka till Cissi´s blogg, men blogger är dumt dumt)att bolla med också!

Jag kommer alltså genomgå en hysterektomi, livmoder och äggstockar skall tas bort. För att sedan inte hamna för mycket i klimakteriet kommer jag få lite hormontillskott, östrogen men även lite testosteron. Är laddad för detta och både han och hans kollegor tycker att det inte går att göra något mer för mig än att operera.

Under tiden jag väntar på att det ska ske skall jag ta smärtstillande. Långtidsverkande morfin morgon och kväll samt snabbverkande när jag får ordentliga smärtgenombrott. Det tar lite emot att ta morfin, men när smärtan är för jobbig är valet ganska lätt. Och så är det ju för en begränsad period.

LÄNGTAR tills jag blir en hel människa igen.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Hjärtat!! Du har kommit fram till att det är det som behövs nu?!
Hoppas hoppas hoppas att du blir smärtfri sen.
Finns här heeela vägen för minsta tanke och tår du har. Ring när som så kommer jag och klappar och kramar.

Puss på dig bästis! Du är oxo värsta bruttan att bolla med ;)

Anonym sa...

Hej vännen!

Hoppas verkligen att du får må bättre snart. Inte klokt att du ska behöva ha sådär ont :(

Kram kram Camilla

Ta hand om dig!

Drömlägenheten/Caroline sa...

Saknar också den Dea som finns någonstans och mår bra utan smärta. Blir tårögd av att läsa hur din dr och du diskuterar. Han låter som en ängel.

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM