söndag 30 september 2012

Äntligen vardag igen och lite annat

I morgon; den första oktober (!!) är det dags för mig att äntligen komma tillbaka till jobbet efter en lång tids sjukskrivning för svåra jobbiga endometriossmärtor. Det har varit tuffa veckor med stark medicinering. Tuffa veckor av ensamhet och många känslor åt alla håll och kanter. Tänk så viktigt det är med det sociala liv man har på jobbet, alla fina fina jobbarkompisar som lyser upp vardagen. Jag älskar vardagen, då är livet nästan som bäst. Visst är det skönt med helg också såklart!
 
Den här helgen har varit jättemysig, vi har varit tillsammans hela familjen och fått mycket familjekvalitetstid!
 
David går på simskola på lördagar, jag är så glad för att vi fick plats till honom och kusin Maja. De är så duktiga och det är så roligt att se dom i vattnet.
 
I skrivande stund sitter David och räknar sina slantar i spargrisen, han vill ha en Lego star wars-kalender och vi har sagt att han får betala 100 kr själv på den. 249 kr kostar en kalender, GALET ju!!
 
Jag har hunnit fylla lite år sedan senaste bloggen, hela 37 år. Höll faktiskt på att skriva 27, hahahaha!
 
Jag och systeryster firade vår födelsedag med finfina tjejer. 8 st var vi, en härlig skara! Soppmiddag och härliga samtal hade vi en lördag i september, japp.... jag 'tillät mig' trots sjukskrivning att anordna tillsammans med min syster en träff för de bästa tjejer som finns. Att vara med familjen och tanka tjejmys är såå bra för smärta, det kan jag intyga. Vi blev så fint uppvaktade, tack alla! Amarone, Kastehelmi-lyckta och goooda karameller, hemplockade trattisar, hembakt bröd, biobiljett och te bla och  träbosktäver fanns i paketen!  

Familjen firade oss helgen efter, även då blev vi båda så fint uppvaktade. Då stod det gulasch med citroncremefraiche på menyn, sååå gott och trevligt. Jag fick bla denna härliga kokbok, Fredagsmys av mormor Ewa. Underbara bilder och härliga recept. Från mina grabbar fick jag presentkort på HM, perfekt! Har hittat två fina toppar (LOGG, älskar Logg!) och nya mjukisar!Av pappa fick jag en tagineform, ska klura lite vad som kan tillagas i den. Syrran med familj gav mig en sådan här! Visst är den snygg! Igår fick jag av familjen J en jättefin sjal i beigea toner, perfekt till min jacka. Tack alla!
 
Denna vecka jobbar jag tre dagar och har en planeringsdag, då träffas vi alla på båda dialysenheterna. Det ska bli så kul!
 
Fredag är jag ledig och tänkte hämta David och Maja tidigt och sedan hämtar vi upp Ellen efter det. Som grädde på moset kommer min älskade bästaste moster och kusin följa med för att hämta. De åker sedan ut på landet till den andra kusinen med familj och sedan får vi rå om dom ordentligt lör-sön.
 
Vi har provat Linas barnkasse en gång och imorgon kommer nästa leverans. Bra koncept och David gillade det mesta. Ett stort plus att det gick snabbt att laga alla rätter. Gott var det också. Vi tänker ha den kassen någon gång i månaden för inspiration och för att den underlättar vardagen. Sedan känns det härligt lyxigt att få en fullproppad kasse levererad till dörren!
 
Som sagt, jobbdags imorrn och det ska bli så roligt. Känner mig lite ringrostig, men det försvinner såkert efter någon timme.
 
Nedan några bilder på brudarna! Vi var hemma shos syrran i deras nya fina radhus som ligger 170 meter från våran dörr. Perfekt för kusinerna att gå mellan!1 kommentar:

Cecilia sa...

Tack för mysig middag. Hoppas maggen är bättre snart hjärtat. KRAM