torsdag 9 oktober 2008

Krasslig David

Fick hämta hem en kokhet David från dagis igår som dessutom kräkts. Hemma visar tempen 40,3 (!!!). Toppnotering för lilla killen. Här började kampen att få i vätskeersättning och hålla igång kisseriet. Millilitrar pytsades i en väldigt sliten och slapp kille.....och så kräktes han upp allt. Vi fortsatte med millilitrar....kräktes, pytsa lite mer...kräkas lite mer. Så höll vi på hela em/kvällen. Ringde tillslut sjukvårdsrådgivningen för lite råd och stöd. Vet ju vad man ska göra men det är alltid skönt att få bekräftelse på att vi gjorde rätt. Fick prata med en underbar ssk, hon tyckte vi kunde prova med lite isglass. Det gjorde vi och den fick han behålla. David lades i sängen med 37,8 grader och sov sedan hela natten.

I dag har han inte kräkts och vi har kunnat ge nyponsoppa och skorpa. Lite te och soppa och vitt bröd fungerar också bra. Nu ligger David i fåtöljen och är på väg att somna.

Uppdate: En timmes vila för lillkillen blev det (dock i sin säng). Sedan har han fått i sig mat helt ok+dryck. Måste bara skryta lite grann; vår kille är helt fantastisk! Säg den 3½ åring som utan större gnäll och missnöje pallar att vara inne en hel dag (en kort prommis på fm, men det är allt). Vi har tittat på film, pysslat och klippt och limmat och myst. Utan större klagomål. Han är helt enkelt BÄST! Med dessa ord menar jag inte att vi uppfostrar en som inte vågar säga ifrån och trotsa , så är det inte. Vi är bara så impade av hans sätt att vara. Duktiga killen tycker INTE om hostmedicinen men tar den ändå.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag tror att kusinerna har samma smitta!
Stackars David! Hoppas att han kryar på sig snart.

kram

Jenny sa...

Vilken duktig kille!!!

Hoppas febern håller sig borta nu!