tisdag 6 oktober 2009

Soppa

Höstig soppa med köttfärs kanel och fetaost
  • olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 färska tomater
  • 1 kg nötfärs
  • 12 dl vatten
  • 2 kalvbuljongstärningar
  • 1 förp/burk krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • svartpeppar
  • 2 msk oregano
  • 2 krm kanel
  • 1 paket fetaost
  • några droppar tabasco
Bryn hackad lök+vitlök i olivolja. Häll på hackade färska tomater och låt puttra en liten stund. På med vatten och buljong samt tomatkrosset. Krydda och häll på grädde. Efter ca 10 min lägg i bitar av köttfärs, jag skar i kuber när den fortfarande var lite fryst. Köttfärsen skall inte falla sönder. Puttra på svag värme minst en timme. Strax före servering lägg i tärnad (stora bitar) fetaost. Låt bli varmt så osten smälter lite.
Ät och njut. Bröd till. Mums :)
Detta blir till minst 2 middagar för 4 personer.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Den är så goood! :)

Maria sa...

ja det lät gott!