Höstig soppa med köttfärs kanel och fetaost
- olivolja
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3 färska tomater
- 1 kg nötfärs
- 12 dl vatten
- 2 kalvbuljongstärningar
- 1 förp/burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- svartpeppar
- 2 msk oregano
- 2 krm kanel
- 1 paket fetaost
- några droppar tabasco
Bryn hackad lök+vitlök i olivolja. Häll på hackade färska tomater och låt puttra en liten stund. På med vatten och buljong samt tomatkrosset. Krydda och häll på grädde. Efter ca 10 min lägg i bitar av köttfärs, jag skar i kuber när den fortfarande var lite fryst. Köttfärsen skall inte falla sönder. Puttra på svag värme minst en timme. Strax före servering lägg i tärnad (stora bitar) fetaost. Låt bli varmt så osten smälter lite.
Ät och njut. Bröd till. Mums :)
Detta blir till minst 2 middagar för 4 personer.
2 kommentarer:
Den är så goood! :)
ja det lät gott!
Skicka en kommentar