söndag 31 januari 2010

Det här med inredning

Min kära syster är ju som bekant nästan besatt av detta ämne! Så länge jag kan minnas har hon alltid haft bättre ordning på sitt rum (när vi bodde hemma) och haft ett intresse som jag verkligen inte har haft. Men nu senaste åren/året börjar jag få upp ögonen för inredning och design. Ser färger och former mmed helt andra ögon än innan. Givetvis blir jag ju påverkad av kära syster och det är roligt att se ting med andra ögon. Se vackra färger och former. Jag har tom lärt mig namnen på en del designklassiker!
Jag har många tankar och idéer och drömmar om vårat hem. Det absolut viktigaste är att det känns som VI. Jag, pappa F och David. Och det gör det. Sedan är det såklart viktigt att man som gäst känner sig hemma och välkomnad. Och det tror jag iaf att familj och vänner gör.
Drömmarna jag har inför nästa boende; rensa ut, ge bort, slänga, sälja sådant vi inte använder eller har glädje av längre. Behålla det som betyder något. Ett vitt avskalat hem är jag absolut inte ute efter. Men en ljus bas där textilier och andra detaljer får stå för färgen tror jag kan vara en bra grund. Satsa på kvalitet och design, satsa på det hållbara. Hellre spara ett tag istället för att köpa"bara för att".
Förvaring, rensa ut och vårda det som är kärt vill jag försöka börja leva efter. Lite wabi sabi och feng shui tror jag banne mig det lutar åt!
Jag ser fram emot att börja rensa i röran. Syrran har du kvar boken?

4 kommentarer:

Indra sa...

Jag håller med dig där, att hemmet ska kännas som VI (eller ni då i ert fall ;-) )

Ett inredningsmagasinshem som man inte trivs i blir ju ingen gladare av.
Varje gång vi varit borta och kommer hem så blir jag så glad när jag ser våra saker, älskar våra grejer även om de säkert inte vinner några designerpris. :-) Vi har det mesta i björk, mörkgrått och så accentfärger i cerise,orange,rött. Förutom sovrummet som är vitt-turkost.

Rensa lite skulle vi också behöva göra. Kära nån vad man hamstrar onödiga grejer!

Vad spännande med renoveringen för er! Får ni ett tillfälligt boende under tiden eller flyr ni till sommarstugan?

TokTova sa...

Hej Andrea!
Ditt underlägg är färdigt nu. Du kan väl maila mig din adress: info@toktova.nu
Vad spännande med totalrenovering av lägenheten! Hoppas ni blir nöjda.
Kram Angelica

syster A sa...

Indra! Vilka härliga accentfärger, det låter väldigt mysigt och ombonat! Vi kommer få tillfälligt boende i området här, toppen.

Angelica: du har mail!

Drömlägenheten/Caroline sa...

Så bra formulerat!

Kram den inredningsgalne!