fredag 5 februari 2010

Herpes zoster

Även känt som vattkoppor. De röda små "öarna" av torr hud på David´s rygg som jag upptäckte igår kväll visade sig vara vattkoppor. Rådfrågade dagisfröknarna D & M och de sade unisont: "vattkoppor, ingen tvekan", Okej, då kör vi vattkoppsrejs någon vecka eller så. Hugade spekulanter får höra av sig om ni vill ha en dos av koppviruset. Kylbalsam inhandlat. Potatismjöl fanns i skafferiet och kusinbruttorna hade flytande tavegyl hemma. Frysen är full med glass, så nu är vi rustade!

Fredagkväll, helgen är här. Och för första gången på många helger är vi båda lediga både fredag kväll, hela lördag och söndag. Skönt och välbehövligt.

Imorgon kommer faster A hit och blir lite firad av oss då hon tog sin sjuksköterskeexamen för 3 veckor sedan *stolt*! Det ska bli så mysigt att träffas.

Imorgon händer något annat kul också! Melodifestivalen, underbart för en schlagerälskare som jag :).

David är preppad med kylbalsam och Tavegyl så vi hoppas han kan sova gott hela natten. Fick rådet av dagisfröken D att sätta på fingervantar när han sover och ovanpå vantarna sätta på plasthandskar, allt för att minska "klia-jättemycket-det-bli-infektion". Vi får väl prova om behovet dyker upp. Sitter ni inne med bra vattkoppe-råd tas dom tacksamt emot.

David är i en sån rolig period just nu (han är ALLTID rolig och underbar såklart!), han är sååå medveten om sig själv och att vi ibland iakktar honom. Nyss kläckte han ur sig (när mamma+pappa tittade sådär kärleksfullt på honom och på varann "vilken kille vi har, helt otroligt att VI fick den bästa". Ja ni föräldrar VET precis vad jag talar om)"åååhhhh, hur länge ska vi sitta här och sura...ååhhhh". Till saken hör att David får vara extrauppe för att se Amigo så han är knappast sur. Gulle! Det är mycket som är genant och pinsamt nu. Dörren till rummet är ofta stängd. Vad hände med vår bebis?!

2 kommentarer:

Drömlägenheten/Caroline sa...

Vilket "trevligt" namn!!!!

Hoppas gossen slipper klia sig mycket.

Indra sa...

Lika bra att få det överstökat nästan, eller hur?

Vi hade våra omgångar i somras. Superpigga ungar, man hade inte förstått att de var sjuka om man inte sett prickarna. Humöret var gott, ingen feber, bara en massa prickar. Kliade inte så mycket heller. Hade på lite kylbalsam några gånger men det var inget större besvär med kliandet. Hoppas David får det lika lindrigt!

H hade över 30 st bara i ansiktet, en av dom gick sönder och det är ett litet ärr nu, men det är ju lätt hänt att någon går sönder. A fick inga ärr.