måndag 12 juli 2010

Sista semesterveckan inledd

Som de tre tidigare veckorna har vi sol och värme. Vi kan inte klaga på vädret! Semestern har verkligen utnyttjats till fullo. Första veckan; "rymmarveckan" spenderade vi delvis hemma och delvis på torpet efersom det vad midsommar.

öV 2 drog vi oss nedåt landet, till min kusin C som tog emot oss så fint i Teckomatorp och sedan blev vi alla hämtade där av min moster A som bor i Tågarp med sin man J och deras fina husdjur! En natt sov vi kvar där, sedan bar det av mot Köpenhamn och 2 dagars boende på hotell centralt i Köpenhamn. Jag och systeryster har bott i där flera gånger så vi känner till kvaretern. Vi hade 15 min promenadväg till Ströget och ca 10 min till Tivoli. En hel del shopping blev det samt en heldag på Tivoli. Vi hann med ett besök på Hard Rock café och gissa om vår lille rock-kille var i sjunde himlen. Han fick med sig ett par trumpinnar hem! Dans öl, röde pölser och sockervadd åt vi såklart inne på Tivoli.

lEfter 3 dagar i Köpenhamn tog vi tåget mot Helsingör där vi mötte upp moster A. En öl i solkskenet och några smörrebröd hann vi med innan båten mot helsingborg gick. 20 min resa över och sedan tåg till Tågarp igen.

öFre-mån spenderades där och vi hade det jättemysigt. Moster A´s man J hade sina två yngsta banbarn där, Z och A. Z fyller 5 och A fyller 2 i höst. Det var full fart milt sagt på den stora killen Z, men han och David fann varandra och hade väldigt roligt ihop. Intensiva dagar. Det är alltid så underbart mysigt att träffa bästa moster A ♥!

lV 3 startade vi med hemresan från Skåne. En timmes försening som till slut blev till två timmar. SJ klarar inte av för tuff vinter eller för varm sommar...morr...Vi har iaf fått ersättning för förseningen och David var såå duktig som klarade av den längre resan utan knot. Vi har helt enkelt världens bästa kille, alla kategorier!

jOns-sön spenderades på torpet med systeryster och familj. Och vad får vi se när vi svänger in på uppfarten?! Jo, en altan! Syrran och svåger R firade bröllopsdag och som present till varandra och torpet bidde det en altan. Ett jättefint trädäck på ca 25 kvm. Där bodde vi hela dagarna. Så mysigt och det gav hela stället ett lyft. Nästa år satsar vi på en dörr så vi kan ta kaffekoppen ut direkt utan att behöva gå runt huset. Bad och solande och pyssel i trädgården har vi roat oss med. Plockat egna jordgubbar. Läst, druckit gott vin och bara varit. Härligt. Lör-sön kom David´s faster A på besök. Det gillades av alla!
k
V 4, inleds idag. Tvätt och tvätt och åter tvätt har vi pysslat med idag. En tur ner på stan för en liten glass blev det även. Nu har vi precis avslutat middagen och njuter av ett glas rosé. Fläktarna snurrar för fullt i denna värme.
ö
Bilder kommer!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Låter som ni har en underbar semester! Härligt!
Kramar Fia

Drömlägenheten/Caroline sa...

Superbra uppdatering, kul att läsa om tex ett år igen!

Kram!

Cecilia sa...

Låter supermys alltihop! :)
Ser fram emot massa fina bilder!

Kram

Anonym sa...

Det låter som en riktigt toppen semester. Det behövs verkligen efter denna kalla trista vinter.

Hoppas sista dagarna blir lugna och mysiga.

Kram Johanna

Anonym sa...

låter ju toppen!!!men var e bilderna???så nyfiken!!!alltid kul att se!!kram Jannika