måndag 10 januari 2011

En vanlig måndag mitt i vardagen

Åh vad jag gillar när det är vardag. Rutiner. Man vet vad som gäller.
l
Julen har passerat, så även nyåret. Inga bilder har det blivit här på bloggen från högtiderna. Kameran börjar sjunga på sista versen (vill ha en ny!) och vår lille stjärna är för tillfället inte så road av att ställa upp på bild. VILL. HA. EN. NY. KAMERA. NU! En stor ny tv har flyttat in här, ' den har, en två tre fyra kanter och är platt' enligt David. Och det stämmer ju så väl.
l
Vår juvliga 5½-åring hör ALLT och vill veta allt. Varje dag kommer det massor med frågor om precis vad som helst. Vetgirig är bara förnamnet. Underbart! Han är väldigt intresserad av hur olika ord stavas och föröker ljuda sig fram. Det blir lite si och så men helt störstskönt att höra. I fredags var vi i Domkyrkan med systeryster och hennes familj, En runda i kyrkan resulterade i en mängd frågor från David som svåger R kunde svara på (han är som en uppslagsbok ibland, så kul!). Efter kyrkorundan blev det mysfika på Katedralcafeét och sedan en tur till Upplandsmuseét för David med kusiner och svågern. Jag och syrran tog en shoppingrunda och jag tokfyndade en vinterjacka till David till nästa vinter. Lite nya påslakanset till mig och F samt tuffa kuddar till D hamnade i påsarna. Det var längesedan jag tog en shoppingrunda på stan så det var roligt!
l
Nu är det drygt 1½ månad kvar (preliminärt kanske man skall tillägga) tills vi får flytta hem till vår nya fina lägenhet med vita väggar, ekparkett och marmorfönsterbrädor. Det ska bli helt fantastiskt. Längtar som en tok nu. Ikea kommer få en hel del av vårt surt ihopsparade slantar. Vi kommer lyxa pch skaffa torktumlare till tvättmaskinen. Ny diskmaskin. På önskelistan står en Kitchen Aid så småningom. En grill till uteplatsen. Fina utemöbler.
k
I skrivande stund försöker David vända tillbaka dygnet efter drygt 2 veckors jullov. Inte helt enkelt.
l
Jag sippar på lite vitt i ett enkelt drickglas från Eva Solo. Ledig dag imorrn. Livet känns ganska ok just nu. På fredag är det 12 år sedan jag tog min sjuksköterskeexamen. Galet vad fort tiden går och de åren bevisar svart på vitt att runt 25 var lääänge sedan. ;)
k
I lördags sov Maja & Ellen över här. Julgransplundring. Max-hamburgare. Film i soffan. Lördagsgodis. Fnitter och till slut en enda kusinsamling i vår stora säng där tjejerna somnade snabbt och David knoppade in 22.30! Mysigt att rå om brudarna.
j
♥ Mina tankar går hela tiden till en fin älskad vän som har det tufft just nu. När man tror att allt skall vara 'klart' så sker det som inte får ske. Nya tag och massor med kärlek till dig. ♥

3 kommentarer:

Cecilia sa...

David är ljuvlig! "jag tog en för lång tugga!!" :)

Ser fram emot många mysiga grillkvällar med och utan barn!

Anonym sa...

Hoppas att du får en mysig dag i morgon. Vad roligt att David börjar ljuda ord. Det är så roligt när de börjar förstå saker mer och mer. Helt otroligt att det är 12 år sen vi tog examen. Det börjar bli några år nu.

Hoppas vi ses mot slutet av veckan på jobbet!

Kram Johanna

Drömlägenheten/Caroline sa...

Det närmar sig, om än inte med stormsteg!

Kram och tack för barnvakteri!