lördag 19 mars 2011

Bilder!

David´s underbara målning av en gitarr. Denna gjorde han för två år sedan, alltså när han var på väg att fylla fyra år. Visst är den ljuvlig? Det är en liten konstnärssjäl vi har här hemma, vänsterhänt och allt ;)!

David mysiga sovhörna!
Lite mer av rummet.

En liten bild av vårat sovrum. Vi ska ta in mer färg. En sängavel skall tillverkas, den kommer kläs in i tyg. Grått, svart eller vitt? Vi får se. Vill SÅ gärna ha en kudde från Afroart bland de mesbeige/gråa-kuddarna. Gillar dock kuddarna, de är köpta 'med flit' med tanken att ta in något färgglatt som bryter av. Kvilten längs fotändan är D´s gamla överkast som jag slängde på för att få lite färg just nu.

En liten del av vardagsrummet. Bordet har vi haft i ungefär hundra år. Men vi trivs med modellen och det blir bra balans med lite trä mot allt det vita och svarta. Vi kommer såga av en bit på alla sidor av bordskivan så det blir lite mindre. Ytan skall slipas....NÄR nu detta blir av, ja det får vi se!! Bokhyllorna är nya, så även mattan och de randiga soffkuddarna. Mattan är från Rusta och är ett riktigt fynd för under 500 kr. De randiga kuddarna är från HM Home och är underbara! Tavlan på väggen är målad av Gun Davidsson, motivet är Domtrappkällaren och Domtrappan/St:Eriks gränd. Maken fick tavlan när han slutade på Domtrappkällaren efter 14 år. Den är så fin. Fler tavlor ska såklart komma upp.

Matplatsen. Med det för stora bordet ;). Ingen köpare än. Vi hoppas att någon nappar snart. Nya stolar och nytt bord (som skall bytas ut mot ett mindre från samma serie). Ny lampa som vi gillar jättemycket. Härligt med en stor. Tavlan hade mamma i sitt hem. Gillar den såå mycket. Den sitter över matplatsen just nu. Det är inget måste att den skall vara där, men just nu passar den bra. Gardinen skall bytas ut mot en kortare kappa i grått linne.
l
Fler bilder kommer!

6 kommentarer:

Drömlägenheten/Caroline sa...

Fint! Fina ljusa bilder. Älskar er nya lägenhet!
ÄLSKAR David´s gitarr!

Tänk: uteplatsen, rosé, massor av vänner och barn, grilla, mysa och bara ha det bra! Längtar.

KRAM

Jessica sa...

Va fint ni har fått det!!!! Ser fram emot fler bilder :) kram Jessica

Cecilia sa...

Det är så fint! Kan inte fatta att det är "samma" lägenhet som förut.

Ser fram emot alla mysiga vår och sommarkvällar hos er. KRAM

Anonym sa...

Ser superfint! Vilken konstnär han är eran son, jättefint målat ju!

Kram Fia

Jenny Bergvall sa...

ÄLSKAR Gitarrtavlan. Duktiga David!!

Tova sa...

Åh så fiint ni har det hemma! :)