söndag 1 maj 2011

1 maj

Torsdag kväll till söndag em har spenderats på Torpet. Härligt härligt men blåsigt blåsigt. Lite nya perenner till planteringarna har inhandlats och stopptas ner i jorden. Kan knappt förstå ibland att vi har detta underbara ställe. Önskar ALLA kunde ha en egen plats med lantluft runt knuten att njuta av. Bilder kommer en annan dag, måste ladda kameran först. Lite nytt både invändigt och utvändigt har det blivit, svåger R som inte har tummen mitt i handen har färdiställt altanen, klätt in den samt byggt en trappa. Snyggt! Inne i vår minimala hall har en hylla för skor kommit på plats, toppenbra! Denna helg var det pappa F´s tur att stanna hemma och jobba, påskhelgen var ju jag hemma.


Hoppas alla andra har haft en skön valborg. Nu är det maj, härligt. Börjar se att det händer mer och mer på vår innergård. Längtar tills allt är klart så vi kan möblera iordning uteplatsen och bjuda in till inflyttnings/grillfest!


Kika in här för bilder på årets fynd till Torpet, inte illa. Inte illa alls!


Våra små inneboenden lämnar gärna små spår av det ena och det andra slaget. Förutom råttlortarna tuggar dom gärna på både det ena och det andra. Våra köksgardiner har fina små nagg på sig. Så nya gardiner behövs. Det får nog bli lite småblommigt till köksfönstret.


På väg hem idag stannade vi till på en brädgård och köpte en plywood skiva (kostade endast 96 kr), så nu ska det tillverkas sänggavel. Åhléns har qviltvadd (39 kr/m) och Ikea har det gråa fina linnetyget (ett fynd för 59 kr/m) vi vill ha. Målet är att den ska bli klar i veckan som kommer. Ett stort plus är att den kommer att kosta en bråkdel av vad en färdiggjord från möbelaffärer kostar, härligt!

Lite lantlig inspiration nedan, härliga mönster och färger ihop. Vårat sovrum på Torpet är verkligen så trist. Vi är ju bara där när vi sover så vi har inte brytt oss så mycket, vitt och beiget och gamla trägolv är vad grunden består av. Ska plocka in lite mer färg som passa ett hus på landet; lite rosa, ljus grön och ljusblått.bild lånad från weheartit.comöNu är det söndagskväll. Trevlig ny vecka önskar jag alla!

Inga kommentarer: