onsdag 21 september 2011

2 veckor kvar

I fredags kom jag hem från 1 veckas vistelse på hospitalet. Jag blev mycket väl omhändertagen av gullig och kompetent personal. Att det finns mer elelr mindre empatiska doktorer har jag blivit varse....

Jag vill tacka Cissi och Johanna, ni var såå gulliga som kom och hälsade på flera gånger med godis, tidningar, böcker, gott att dricka och frukt och skickade huur många sms som helst! Ni gjorde att jag inte kände mig så ensam. TACK! Självklart tack till familjen också, men att ha vänner som bryr sig så mycket är ovärdeligt.

Det var tuffa dagar med bla en epidural som hamnat snett och svåra smärtor som de till slut efter mycket klurande (jag är en mycket svår patient tydligen, en av två de träffat i endometriosteamet som har sådana här smärtor...jippi eller nåt!)gav mig ett plåster som byts efter en vecka. Det portionerar ut en jämn dos smärtstillande dygnet runt. Det tuffaste för mig har varit smärtattackerna som kommit ca en timme efter att jag fått mina urstarka tabletter. Upp och ner hela tiden. Nu har jag en hyfsat jämn smärtlindring som jag tyvärr måste komplettera med en del starka piller. Men det får gå, det måste göra det.

Tis 4 okt skrivs jag in och på ons 5 okt blir det op, troligtvis blir det min dr C som gör hysterektomin. Ser INTE fram emot maten, den var en total KATASTROF, vidrig. Om allt går bra kommer jag få åka hem på helgen, troligtvis lör. Ca en månads sjuksrivning krävs och sen hoppas jag att jag kommer kunna leva ett någorlunda hyffsat smärtfritt liv. Det finns inga garantier men jag ser ändå ljust på framtiden. Jag är så tacksam mot mina närmaste som orkar leva med mig när det är så här. Nya tider kommer, och det snart hoppas jag!

I lördags orkade jag vara med på tjejmiddagen, det var underbart att träffa alla tjejer igen. Blev uppvaktad med fina Mrimekkoservetter, en orangespräcklig ljuslykta och en stol från Edberg&co, en stor variant i stål. Den står bredvid min lilla stol! TACK!

Fyllde 36 i måndags och fick fina presenter, bla hemlagad lingonsylt och fina servetter. Sylten var så god! Tack mormor E. Av David och pappa F fick jag min hett eftertraktade Marimekko-skål i Riobrunt, den är såå vacker. Har nu 5 små och 3 stora, samlingen fortsätter. Det är så fint att duka med och ställa fram lite här och där. Av syster med familj fick jag ett Babell-fat. Vet ej färg eller storlek än, så jag är lite nyfiken. Presentkort på Åhléns fick jag av pappa, det är alltid bra.

I dag är David hemma med mig; han vaknade i natt och var ledsen och klagade på ont i samma öra som han hade öi i för 2 veckor sedan. Ringde vår VC på morgonen och fick en läkartid några timmar senare. Fina trumhinnor, lite gammalt gegg från förr inflammatinen som kommer komma ut av sig självt. David är så himla duktig när vi går till dr. Självklart köpte vi glass efteråt. Skoldags igen imorrn!

Nu står en deg på jäsning, skall baka långpannebröd. Får se senare hur det blir. Det var länge sedan jag bakade bröd. Snart kommer det iaf att dofta gott här hemma!

Ha en skön höstdag, vi stannar nu inne resten av dagen. Inget unge herr D klagar på!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Vad roligt att höra att det piggade upp lite med sällskap och sånt. Känns så dumt när man egentligen inte kan göra något för att hjälpa och allt jag vill är att kunna ta din smärta en stund!

Hoppas hoppas hoppas ditt liv får mycket mer kvalite efter op! kraaam bästis!

Anonym sa...

Hej vännen!

Hoppas såååå mycket såklart att du ska få må bra efter operationen!
Det är för jäkligt att du ska ha så ont.

Kram Kram Camilla

Drömlägenheten/Caroline sa...

KRAM världesn bästa syster!